top of page

dobrodošli v svetu joge za gušt

ONLINE JOGIJSKE PRAKSE

Hej kreativna duša, dobrodošla!

Dobrodošle na edinstvenem tečaju, kjer bomo skupaj raziskovale različne prakse za krepitev telesa, sprostitev uma in povezovanje z lastnim bitjem. To ni le tečaj joge; to je celostna izkušnja, ki bo oblikovala vašo pot do notranjega miru.
 

Na tečaju boste izvajali raznolike jogijske asane, oblikovane za krepitev mišic, povečanje prožnosti in izboljšanje drže. Vsaka praksa bo prilagojena tako za začetnice kot za izkušene.
 

Spoznali boste različne tehnike sprostitve, ki bodo pomagale razbliniti stres in napetost. S fokusom na dihalnih tehnikah in sproščujočih asanah boste našle notranji mir v vsakodnevnem vrvežu.
 

 V priročnikih boste našle globoko razumevanje svojega ženskega cikla in vpliva hormonov. S tem znanjem boste lahko prilagajale prakse glede na svoje faze cikla, kar bo prispevalo k večji usklajenosti z naravnimi ritmi.
 

Tečaj vključuje različne meditativne prakse za razvijanje notranjega miru in poglobljeno samospoznavanje. Spremljale vas bodo meditacije za umirjanje uma, povečanje zavedanja in vzpostavitev globljih povezav s samim seboj.
 

Na voljo boste imeli različne dihalne tehnike (pranayama), ki bodo prispevale k uravnoteženju energije v telesu. Pravilno dihanje bo postalo vaše orodje za premagovanje stresa in dvigovanje vitalnosti.
 

Pridružite se nam na tej popotovanju osebne rasti in dovolite, da tečaj "Pot do Notranjega Miru" postane vaš zemljevid do sprejemanje in razumevanje sebe.

Joga je celovit sistem. Ko vadimo jogo, delamo hkrati na telesnem, mentalnem, čustvenem in energijskem sistemu.

Jogijska praksa nam prinaša:

Notranji mir. 

Več energije.

Ravnovesje.

Prožno, gibko telo.

Jasen um.

Znotraj vsakega ženskega cikla, menstrualnega potovanja, se odvija zaporedje arhetipov žensk in faz življenja. Devica, mati, divja ženska/čarovnica, modra ženska - to so vloge, ki se prepletajo skozi naše mesečne cikle. Na skali življenja smo najprej device (pred menstruacijo). V plodnih dneh postanemo divje ženske oziroma čarovnice, ko ustvarjamo življenje po svoji meri, nato postanemo matere, in ko naši otroci odrastejo, se razvijamo v modre ženske. Vsi ti arhetipi se izmenjujejo znotraj nas, celo v vsakem mesečnem ciklu.
 

Moje osebno potovanje raziskovanja teh arhetipov je okrepljeno z jogo in meditacijo. Želim si deliti to izjemno izkušnjo s teboj, ker vem, da je skupno potovanje vedno lažje.
 

S teboj bom delila prakse, meditacije in mini delovni zvezek, ki ti bo pomagal pridobiti boljši vpogled v svoj cikel.

Zato te vabim, draga ženska, da prisluhneš svojemu naravnemu ciklu. Opazuj ga, bodi pozorna na svoja razpoloženja in uvide. Zapiši, nariši, ustvari karkoli ti je naravno, da se izraziš. Čez čas boš opazila, skozi katere faze prehajaš, in kaj ti vsaka faza lahko podari. Naj ti to potovanje prinese notranjo modrost in povezanost z lastno žensko esenco.

Skozi prakso bomo lahko:

  • Poglobile se bomo v različne vidike arhetipov, raziskale njihove lastnosti ter bolje razumele, kako se ti odražajo v našem vsakdanjem življenju.

  • Preko jogijskih praks in meditacij bomo stopile v stik z arhetipom znotraj nas, raziskovale njegovo moč ter si dovolile, da se ta izrazi in vodi našo pot.

  • Med prakso bomo prejemale sporočila in uvide, ki bodo odražali notranjo modrost ter nam pomagali bolje razumeti in povezati se s svojo resnično naravo.

  • Ozavestile bomo dinamike v svojem življenju in odnosih, prepoznale tisto, kar nas ne podpira, ter osvetlile aspekte, ki so resnično naši, a smo jih morda pozabile ali spregledale.

  • Raziskale bomo načine, vzorce in izkušnje, ki omejujejo našo avtentičnost in instinktivno naravo, ter se podale na pot preseganja teh omejitev.

  • S prakso bomo ustvarile notranji prostor, ki nas bo podpiral, ter hkrati izgrajevale prostor v zunanjem svetu za vse tisto, kar je resnično in lastno. Ta prostor bo odseval našo avtentičnost in resnično esenco.
     

S tem bomo gradile globok in povezan odnos s samimi seboj ter ustvarile trdno temelj za izražanje svoje polne, avtentične ženske moči.

Včasih ni lahko poskrbeti zase. Rabimo pogum, da vidimo stvari, kot so. Opazovati svoje navade, svoj način življenja, svoje misli, čustva, telesne občutke… A majhni koraki lahko zrastejo v modro delovanje. Morda pa se sedaj rabimo ustaviti. Se vrniti v stik s sabo, s svojo notranjo močjo, se ponovno naučiti slišati sebe, zaupati in slediti svoji notranji modrosti. S tem pridobimo jasnost, lahko opazujemo izzive s širše perspektive in nato delujemo na način, ki je dober za nas in za druge.

 

Kdaj? Zdaj je čas za spremembe. Kje? Začnimo tukaj, pri sebi.

Poslušajte svoje telo in izberi si tako prakso, ki te ta trenutek pokliče.

Namaste

Mnenja o tečaju:

Ana K.

Tečaj je bil za mene pravo odkritje! Naučila sem se poslušati svoje telo, razumeti svoje ritme in vzpostaviti notranje ravnovesje. Hvala, ker ste del moje poti do notranjega miru!

Maja P.

S tečajem sem se ponovno povezala s svojo žensko esenco. Prakse so čudovito oblikovane, priročniki pa neprecenljivi vir modrosti. Hvala za to čudovito izkušnjo!

Lana J.

Tečaj ni le vadba, temveč celostna izkušnja samopoznavanja. Resnično sem hvaležen za to izjemno potovanje.

Anabel M.

Tečaj sva opravljali skupaj z mami in sva se na ta način še dodatno povezali. Nadica hvala, ker si delila svoje znanje in izkušnje. Pošiljam objem nazaj.

Sara K.

Na začetku, ko sem začela sem mislila, da moram vsak dan narediti vsaj eno prakso. Potem pa ko sem do konca prebrala priročnik sem doumela, da ne rabim tekmovati in biti vsakič najboljša, ampak le poslušat sebe. Končno sem doumela in spoznala svoje telo.

bottom of page