top of page
Search

Poletna joga in 4 krogi

Dragi sokreatorji!


Prihaja poletje, čas ko je naš cikel energije na višku. Čas kjer lahko ustvarjamo dinamično, čas kjer uživamo v naših sadovih, ki smo jih pomladi posejali.

A ne pozabimo na naš dnevni, tedenski in mesečni cikel. Vedno je sestavljen iz 4 krogov.


- čas pomlad (ko se kreira ideja)

- čas poletja ( ko zaživi ideja)

- čas jeseni ( samorealizacija )

- čas zime (čas odpuščanja)


Poskusi poslušat svoje telo in zaznaj svoj dnevni cikel, nato tedenski in mesečni. Zapisuj si svoje občutke, ideje. Opažaj, kdaj imaš veliko energije in kdaj je čas za počitek. Ko prisluhneš svojetmu telesu, si v ravnovesju in tako lahko živiš v ritmičnem ciklu. Seveda se hitro zgodi, da smo postavljeni pred kakšnim izzivom, a nič za to. Vsak izziv prinese novo izkušnjo, novo bogastvo, nov vdih in izdih.Ne glede na to, kje smo in kam gremo, ne glede na to, kaj počnemo – spremembam ne moremo pobegniti. Sprememba je zares edina stalnica v življenju in vesolju. V naših telesih se nenehno ustvarjajo nove celice in se zamenjujejo stare, kar prav tako oznanja konstantno spremembo v življenju. Na duhovnem nivoju je vsaka situacija priložnost za osebno rast. Če se upiramo toku, trpimo. Če sprejmemo, kar se ponuja, lahko živimo v miru in sproščenosti. Četudi nas je strah sprememb, je potrebno ta strah premagati, saj nas močno ovira pri rasti in spoznavanju življenja.


Poskusimo živeti za trenutek in bodimo hvaležni za vse spremembe, ki nam jih prinaša življenje. Potrebna je tako bolečina kot radost. Kako bi sicer ločili eno od drugega? Velikokrat se trudimo, da bi ubežali bolečini in jo nadomestili z veseljem in užitkom, ampak žal je tudi bolečina del naše izkušnje. Moramo se naučiti soočiti tudi z bolečino – šele potem lahko v celoti izkusimo in občutimo, kaj pomeni užitek. Kadar je težko, dihajte, meditirajte, plešite, pojte … sprejmite vso svojo bolečino in razumeti njeno sporočilo. Če boste pred njo bežali, vam bo nenehno sledila.


Bodimo hvaležni za svoje telo in se povežimo z njim. Utelešeni smo zato, da uživamo v svojih telesih, jih imamo radi in z njimi izkušamo z vsemi čuti.


Vsi smo božanska bitja, ki se učijo brezpogojne ljubezni, smo le na različnih točkah ali nivojih razvoja zavesti. Sposobni smo ustvarjanje čudovitih odnosov in harmonije. Obenem pa se ob nenehnem spreminjanju vesolja soočamo tudi s kaosom in bolečino. Vse to je v redu. A bolj ko delamo na osebni rasti in negujemo ljubezen do sebe, več ljubezni lahko damo svetu.


Vabljeni na poletno jogo, vsak ponedeljek (od junija do avgusta), ob 18.uri, v Završnici (Završniško jezero). Vse kar potrebuješ je joga blazina, udobna oblačila in kanček discipline, da se pripelješ res vsak ponedeljek na jogo. :)


Veselim se guštanja s teboj.


Za vse informacije, me lahko tudi pokličete na 040 971 835


Objem,

Nadica

17 views0 comments

コメント


bottom of page