top of page
Search

Vabim te na na enodnevni izlet guštanja na Kras



V soboto 28. maja se z nami odpravite na enodnevni izlet na Kras.




Vzemi si vikend za mentalni odklop od zunanjega sveta, čas samo zase ter si napolni baterije v dobri družbi podobno mislečih ljudi.

Skupaj bomo preživeli brezskrbno soboto v objemu kraške narave, poln joge, novih znanj, povezovanja, sprostitve, dobre družbe, odlične hrane in nepozabnih doživetij.

Domov se bomo vrnili bogatejši z novimi znanji, umirjeni in napolnjeni z novo energijo.

Oddih je primeren za vse, ki si želite vzeti čas zase in pocrkljati svoje telo. Joga je primerna za vse stopnje znanja, tudi popolne začetnike.


Paket enodnevnega izleta vključuje:

- joga

- joga nidra

- meditacija

- pohod po energetskih točkah Krasa

- poučen interaktiven ogled Biodinamične kmetije - kosilo

- predstavitev Djotisha

- izdelava djotish natalne karte


Cena paketa je: 85 eur


Z gotovostjo lahko trdim, da ni človeka, ki si ne bi želel, da bi ga ljudje spoštovali, imeli radi, ga sprejemali z vsem, kar je v njem in kakršen je v svoji osnovi, bili z njim nežni in ga razvajali. Najprej ozavestiš ali si sam s seboj iskren, nežen, čuten. Vprašaj se, kaj sem danes naredil/a zase? Sem si vzel/a nekaj trenutkov za svoje telo, sem mu prisluhnil/a? Si to upam, znam, zmorem?

Nič ni narobe, če si priznamo, da ne znamo ravnati s seboj in kaj to sploh je. Veliko časa preživimo zunaj sebe in naša pozornost potuje vedno navzven. Vsi ostali so hitro bolj pomembni od nas samih. Predvsem pa je lažje misliti na druge, kot nase. A to je velika zmota. Ko bomo poskrbeli za svoj prvi dom, zase, za svojo dušo, ko jo bomo nahranili z ustvarjanjem, bomo takrat lažje pomagali, prisluhnili tudi drugim. Naša duša se hrani tudi takrat, ko pomagamo drugim, a če smo sami prazni, kaj lahko pričakujemo? Nekaj časa res lahko dajemo vso pozornost drugim, ampak nas vedno zmanjka, nato pa naše telo oslabi. Postanemo utrujeni, slabe volje, hitro razdražljivi, nimamo več moči. Pomembno je, da se ves čas spogledujemo z napredkom in rastjo, a hkrati dajemo vse od sebe tukaj in zdaj, v vseh vlogah, ki smo si jih zastavili. Bodimo uspešni v tem, kar delamo, in bodimo hvaležni za vse, kar smo dosegli. Ko pa začutimo, da potrebujemo spremembo, se obrnimo vase. Odločitev za spremembo je vedno naša. Vsak dan lahko izberemo, kako se odzivamo na vse, kar nam prihaja na pot. In nikoli ni prepozno za spremembe. Prav zato te vabim na prekrasen enodnevni izlet guštanja na Kras.



O meni:

Moje ime je Nadica in sem certificirana učiteljica joge. Joga je zame nekaj čarobnega. Povezuje fizično z duhovnim, gibanje z mirovanjem, zavedno z nezavednim. V bistvu jo spoznavam sproti, spoznavam jo skozi sebe. V njej ne vidim ne tekmovalnosti, ne požrtvovalnosti.


Predstavitev programa bolj obširno:


Joga:

Joga je celovit sistem. Ko vadimo jogo, delamo hkrati na telesnem, mentalnem, čustvenem in energijskem sistemu.

Z jogo dosežemo otranji mir, več energije, ravnovesje ,prožno, gibko telo in jasen um.


Meditacija:

V današnjem svetu, ki poteka hitro ter nepredvidljivo, je umiritev miselnih procesov ključna za uspešno sproščanje. Meditacija je zelo splošen pojem. Vsak od nas ga doživlja drugače in ga poskusi realizirati po svoje. Za nekatere je to povsem preprosta, vsakodnevna rutina, za druge pa je meditacija bolj kompleksna.


Ne glede na to, v katero skupino spadate, vam bodo vodene meditacije pomagale pri spoznavanju samega sebe.Meditacija pa je veliko več kot sama sprostitev uma. Šele p tem ko oddaljimo um od telesa, lahko začutimo stanje višje zavesti.Na ta način krepimo življenjsko energijo, - prano, in s tem postajamo bolj ljubeznivi, čuječni in stabilni.


Joga nidra:

Joga nidra je manj znana tehnika v jogijski tradiciji in v prevodu pomeni jogijsko spanje. V joga nidri je naša zavest v drugem stanju, ki pa ni spanje in ni sanjanje. Cilj v procesu sproščanja telesa, zaznavanja dihanja, občutkov in vizualizacij ter ponavljanja pozitivne odločitve – sankalpe, je ostati buden ter zavestno opazovati vse procese v našem umu


Kaj je djotish?


Djotish pomeni Svetloba. Zato ga lahko razumemo kot orodje, ki osvetli naše Življenje. Djotish nam omogoči, da se uskladimo z naravnim ritmom življenja. Djotish nam bo predstavila Šemsa Bakić.

Kaj lahko razberemo s pomočjo djotiša:

- kakšne talente nosimo v sebi,

- kakšen je namen (Dharma) našega življenja

- katere so naše prednosti in slabosti,

- kakšen pogled na živlejnje in svet smo si ustvarili v mladih letih

- katera življenska področja bodo izpostavljena v določenih obdobjih našega življenja,

- pomaga nam razumeti odnose z drugimi,

- pove nam kakšni bodo odnosi z našimi otroci, parterji, prijatelji in somišljeniki,

- najpomembnejše je odkritje, kaj je potrebno spremeniti, zato, da je naša prihodnost taka kot si želimo.


Obisk in kosilo biodinamične kmetije Pri Kamnarjevih:


Kaj je biodinamika?

Biodinamika temelji na dojemanju, da človek, živali in rastline predstavljajo celoto, na katero ima vesolje oz. kozmos močan vpliv. Naloga človeka je ta, da prevzame odgovornost za svoje življenje na zemlji. S pomočjo biodinamičnega načina kmetovanja in preparatov oživljamo zemljo ter jačamo rastlino in zmanšujemo možnost obolenj.

Lahko bi rekli, da biodinamika ni le kmetovanje, ampak način življenja. Na biodinamični izletniški kmetiji Pri Kamnarjevih se tega zavedajo in poskušajo po teh načelih tudi živeti.


Pohod:


Volčji Grad je manjša vasica dva kilometra oddaljena od Komna, od Štanjela pa le dobrih deset. Vas z okolico se lahko odkrito ponaša z bogato naravno in kulturno dediščino, ki se nam razkriva na vsakem koraku ob sprehodu po njenih poteh. Na majhnem prostoru najdemo pravo zbirko značilne kraške ljudske arhitekture, opazno v bogatih portalih, okenskih okvirjih, strešnih vencih, stopniščih, balkonih, vaških vodnjakih itd



Dodatna pojasnila:


Dogodek se izvede ob prijavi vsaj 10 oseb.


Studio si pridržuje pravico do spremembe urnika.


Cena programa ne zajema prevoza. Prevoz si organizirate sami.


Vplačanega denarja ne vračamo, razen v primeru bolezni (zdravniško spričevalo) ali odrejene karantene. 7 dni do odhoda vrnemo pod temi pogoji 70% vplačanega denarja.


V primeru lockdowna povrnemo ves denar oziroma prestavimo datum oddiha in zadržimo denar, če vam nov datum odgovarja.


Vplačilo celotnega zneska za program pa velja kot rezervacija za dogodek, Prijave samo preko maila: nadica.petrova4@gmail.com ali osebno v studiu.


*S seboj morate imeti blazino za jogo, odejo, udobnejša oblačila za vadbo zgodaj zjutraj in zvečer ter lažja za popoldan.

Glede na vremenske razmere je možna sprememba urnika programa.

46 views0 comments
bottom of page